Margit på museum


Har man vägarna förbi Köpenhamn innan mitten av september så gör man gott i att besöka Kunstindustrimuseet som satsar på mode i sommar med en utställning om en riktig dansk modelegend, Margit Brandt. Fokuseras gör det på mode från tiden 1965 till 1980 och digert material finns att ösa ur då mycket av hennes gärningar är sparade ned till minsta skiss. Vi bjuder på lite bildfrossa här, som kan fungera som inspiration måhända. Lite roligt är det också att Margit och mannen Erik figurerade så flitigt som posterpersoner för märke vilket gav en alldeles särskild image och dragningskraft till varumärket. Lite varumärkesbyggande sådär. Utställningen har fått namnet Walk on the wild side-Margit Brandt modedesign och pågår till och med den 19 september. PH


Foto: Vagn-Ebbe Kier
Margit och Erik Brandt

Foto: Vagn-Ebbe Kier

Haider Ackermann i Florens

Habit ar i Florens pa herrmodemassan Pitti Uomo. Onsdagkvallen bjod pa visning signerad Haider Ackermann. Tillstallningen holls pa storslagna Palazzo Corsini i centrala Florens. Varkollektionen "Opium", gor skal for sitt namn, med blanka material, haremsbyxor, draperade kavajjackor och en mattad fargpalett med aubergine, rubinrott, svart och beige.  

I kvall ar det dags for Pitti Uomos huvudattrakton, Raf Simons varvisning av Jil Sander. Visningen ager rum i en jattelik tradgard uppe pa en hojd med utsik over Florens. Det sags att Raf Simons inspirerats av naturen denna gang. KA
Haider Ackermann pratar mode

Som sagt, Pitti Uomo drog igång i går och en av två gästdesigner denna säsong är Haider Ackermann,den andra är Jil Sander alltså varumärket inte designern. Ackermann är där för att presentera sig i herrmodevärlden.
I dag visar den hyllade designern i Florens och här kan ni fira med att läsa en fin intervju med Haider Ackermann som Dazed Digital gjort här!
Och med tanke på hur fint Haider Ackermann själv klär sig så hoppas Habit, åtminstone undertecknad, att vi kan se några Haider-dubbelgångare på gatorna inom en snar framtid. Kanske inte i Stockholm, suck, men väl på någon streetstyleblogg från någon modemetropol med män med lite mer experimentlusta vad det anbelangar mode. Innan herrkollektion är avslöjad titta på fint dammode signerat Ackermann istället.PHBild: Style.com Haider Ackermann-kvinnor höst 2010

Ny säsong nya trender

Slött bloggande från Habit försvaras med hårt arbete för att kunna rapportera om vad ni inköpare ska ha extra koll på inför kommande sommar. I Habit nummer 6 som kom i dagarna berättar 16 designer om nästa sommar och där ryms allt från fotsida och generösa silhuetter, naturmaterial, väderbitna, tvättade, slitna och råa material, ränder, rutor och patchwork-mönster. Färgkartan spänner från blå i hur många toner som helst, orange och brända toner till smutsigt dämpad grön till grått, ickefärger och bleka neutraler.

Dessutom kickar mässäsongen igång på allvar med Pitti Uomo denna vecka. Habit är självklart på plats och rapporterar om herrgarderoben sommaren 2011 i kommande nummer. I samma stund som vi talar sommar 2011 så glider vi in på höst/ vinter-trender för 2011/12 där ord som viktorianskt, science fiction, robotar, aliens, skelett, dufflar, män med skägg, fisherman style, ull, uniformer, fåglar, päls, fjädrar, serietidningar, surrealism nämnts fler än en gång på de seminarier vi besökt.
Som stilikoner har så aparta figurer som lajvare, grottkvinnor, Peaches Geldof, Coco Sumner, Georgia Jagger, David Bowie, Nick Cave, Vivienne Westwood, Salvador Dali, Ali McGraw, människor som befolkar tv-serien Glee, steampunkare och allehanda äventyrare dykt upp. Säsongens mesta stylingknep för män presenterades från New York; byxor instoppade i strumpor eller boots.

Jag tror att vi är i gång med bloggandet igen så häng med oss, det kan bli bra eller åtminstone bättre. PH

RSS 2.0