Modeminifilmtajm!

I veckan damp ett mejl ned om att skjortvarumärket Eton gjort fyra filmer om livet bakom varumärket, mitt i företaget. I de mycket ambitiösa och fina filmerna får vi möta fyra personer som är verksamma på olika positioner i företaget, Sebastian, Jan, Kjell-Åke och Michael.
Just nu duggar det ganska tätt med modefilmer och allt fler företag hittar fler och mer spännnade, och billigare, sätt att nå ut till kunderna än tradtionell marknadsföring. Och bakom kulisserna-filmer i all ära men visst känns det lite roligt när ett företag gör lite mer ambitiös satsning än bara sätta musik till en modell som poserar och agerar framför en fotograf? Läs ett bra inlägg i ämnet ur The Wall Street Journal här!
Etonfilmerna kan ses på youtube.com eller här

http://etonshirts.se/en/Made-to-Measure/Sebastian-Dollinger/#1022Sebastian-Dollinger

http://etonshirts.se/en/Made-to-Measure/Kjell-Ake-Johansson/#1020Kjell-Ake-Johansson

http://etonshirts.se/en/Made-to-Measure/Jan-Borghardt/#1023Jan-Borghard

http://etonshirts.se/en/Made-to-Measure/Michael-Redda1/#1021Michael-Redda1


Imiterat gammalt blir nytt

Skådespelaren som blev modedesigner, Tara Subkoff, är tillbaka med modelinjen Imitation. Till amerikanska Harper´s Bazaar säger hon att med den kommande linjen blir det möjligt att återuppväcka hennes tidigare modegärning, hyllade Imitation of Christ, men koka ned de idéerna till mer lättburna plagg med en knorr. Med nya Imitation säger hon sig ha inspirerats av vad Coco Chanel gjorde med jersey.

Och apropå Imitation of Christ så menar hon att allt snurrade så fort och blev för stort och föreföll vara en succé när det var allt annat än en kassako utan mer ett kostsamt konstprojekt. Sedan tillägger hon något som kan vara dagens sanning att något som är kreativt, fantastiskt och konstnärligt ofta inte blir mer närande än för huvudet och att hon samtidigt för att kunna överleva var tvungen att ha åtminstone fyra eller fler mindre glamorösa arbeten. PH


Bild: Style.com
Modell i Imitation of Christ-jersey från vår/sommar 2003 när allas ständiga stilikon Chloe Sevigny var med på ett hörn.

Bild: Style.com
Karen Elson i Imitation of Christ höst 2004
Djuriska solglas

Beckmanseleven Anna Glansén har vunnit förstapriset i Synoptiks designtävling med sina solglasögon "Grasseater".  Under gårdagen samlades 13 elever för att presentera sina förslag på PUB i Stockholm. KA

 

 

 

Ur juryns motivering:

Dess uppbyggnad av flera olika formelement som tillsammans bildar en harmonisk enhet, har gett ett par futuristiska solglasögon med stark koppling till antilopen men också till den typ av solglasögon som upptäcktsresande och alpinister använt genom tiderna.


Deacon + Ungaro?

Giles Deacon sågs luncha med ägaren av modehuset Ungaro häromdagen. Och genast är spekulationerna igång. Skall Deacon efterträda Ungaros utskällda chefsdesigner Estrella Archs, som efter två säsonger vid rodret nu avgår?
Estrella Archs å sin sida skall satsa på det egna varumärket som hon startade 2007 och som visats under Paris modevecka. KA

 

Giles Deacon 

Foto: style.com

 

Estrella Archs

 


Stina ställer ut

Illustratören Stina Wirsén är första utställare ut när nya designgalleriet Demo öppnar i Gamla stan i Stockholm. En samling vintageplagg från en privat samling har varit inspiration till de modeskisser, teckningar och tryck som ställs ut. Stina Wirséns bilder har länge synts i Dagens Nyheter men hon har även bland mycket annat illustrerat, och skrivit, ett stort antal barnböcker. Demo ligger på Munkbrogatan i Stockholm.


Hos Patriksson Communication

Höstnytt från pressveckan i Stockholm:

Norska designern Veronica B Vallens har Danmark som bas och Habit träffade henne under Köpenhamns modevecka i februari. Nu har Patriksson Communication tagit in det utmärkta varumärket. I höst finns Veronica B Vallens kollektion med inspiration från slutet av 1970-, början av 80-talet att köpa på bland annat Story Hotel i Stockholm. KA

I Patrikssons showroom

 

Vi sågs i Köpenhamn

 

 

 

 


Hos Presskontakterna

Höstnytt från pressveckan i Stockholm:

Det brittiska varumärket Fullcircle är nytt för den svenska marknaden från och med i höst. En nästan fullskalig damkollektion i trikå, skinn och siden finns för beskådan hos Presskontakterna. Förutom materialen står de okonventionella skärningarna i fokus. Fullcircle gör även herrkläder som kommer att finnas till försäljning i Sverige. KA 

 

 


Hos Modinåkerlind

Höstnytt från pressveckan i Stockholm:

Camilla på Modinåkerlind visar upp plagg från Martin Bergström. Mönsterbilden är inspirerad av en äldre dams funderingar och tvetydiga hatkärlek till blommor, blommorna skall ju dö… KA

 

Färgstarkt från Palmgrens

 

Underbara under från svenska Kny


Hos Evahelena PR

Höstnytt från pressveckan i Stockholm:

Hos Evahelena PR bjöds det på söta Monki-cupcakes och videopresentation signerad Monki. KA

 

 

Palladium samarbetar med Neil Barrett och gör en militärinspirerad känga.

 

 

Mischa Bartons väskkollektion i skinnimitation släpps i svenska butiker i augusti. Priserna varierar från 400 till 1 300 kronor. 

 


Hos Mildh Press

Höstnytt från pressveckan i Stockholm:

ChillNorway har på bara några år blivit superpoppis i Norge. I Sverige finns varumärket framförallt i butiker på västkusten. En vidare distribution är att vänta i höst. Plyschpklagg med romantiska detaljer är signifikativt för CillNorway. KA 

 

 


Höstnytt från pressveckan i Stockholm

Red and Sqare Fashion PR:

Tshirt Store fortsätter att bredda sortimentet, collegetröjor, t-shirtklänningar och en baseballjacka landar snart i butik. 

Corinna Allmendinger-Dabrowski visar upp nytt från Tshirt Store.

 

En av höstens främsta bh-modeller, balconetten. 

Freya

 

Fauve

 

Varumärkesnamnet Marlboro Classics är från och med hösten ett minne blott. MCS kommer det kort och gott att stå på etiketten.

Vårens enstaka ekologiska herrplagg blir till en hel liten MCS-kollektion i höst. Här ingår även ett par skor med sula av återvunnet gummi.

 

 

Annika Wieselblad har bland annat designat en minikollektion för Weekday Drottninggatan i Stockholm. I höst utökar hon sitt eget varumärke.

Gråsvart höstkollektion från Wieselblad med genomgående transparenta inslag.

 

 

Kim Hagelind ställde ut på Rookies by Rookies i februari. Hans plagg sys upp på beställning.

Kjol i juteväv från Kim Hagelind


Knuts ställer ut

Modellen Hannelore Knuts har satt ihop en egen utställning på belgiska modemuseet i Hasselt, Knuts är själv född i Hasselt, som fått titeln Ultramegalore.
Tanken med utställningen är inte att den ska hylla Knuts tioåriga gärning framför kameran utan mer ge besökaren en inblick i en modells universum och stifta bekantskap med alla de genialiska, innovativa, kreativa och fantastiska människor som befolkar modevärlden och som en modell av Knuts kaliber kan stöta på.
Hon verkar helt enkelt bara ha fått gå lös och använt museet som en kreativ leklåda under tre veckor och lyft in verk från designer, fotografer och konstnärer som hon gillar och som hon arbetat med. Och det är ju såklart inget dåligt gäng utan bland, många, många, andra Haider Ackermann, Azzedine Alaia - Hussein Chalayan , Nicholas Kirkwood, Maison Martin Margiela, Miu , AF Vandevorst, Dries Van Noten, VPL , Bernard Wilhelm och fotografer och stylister som Miles Aldrige, Steven Klein, Ellen von Unwerth, Inez Van Lamsweerde & Vinoodh Matadin och Tim Walker.
Varför fascineras man då av det här? Jo, för att vissa modeller fastnar mer än andra, någon som man blir lite nyfiken på, och som blir mer än ett vackert ansikte och snygg kropp. I min bok så toppar nog Knuts listan bland favoritmodeller tillsammans med Karen Elson, Natalia Vodianova, Cintia Dicker och säkert några andra som jag glömt nu. Läs mer här. PH

Malcom McLaren död

Trendsättaren, managern, provokatören och multikonstnären Malcolm McLaren blev 64 år gammal. Mest känd är han nog för sin musikgärning tillsammans med Sex Pistols och New York Dolls men även med sitt arbete och liv med Vivienne Westwood. Läs mer här.

Beas papperskreationer

Imorgon är det vernissage för Bea Szenfelds modekollektion i papper, ”Sur la Plage” på Designgalleriet i Stockholm. Hon fortsätter således att utforska otraditionella skrädderitekniker i kompakt kartong. I pressmeddelandet står bland annat att läsa:

”Silhuetterna pendlar mellan det svunna 50-talet, med getingsmala midjor och generösa vidder till futuristiskt arkitektoniska kompositioner.” 

Bered dig på en fantasieggande modestund där havet fungerat som utgångspunkt. KA

 

 

 

Utställningen visas från 9/4 till 30/4. 

Adress: Odengatan 21, Stockholm.

 

 


Skor som äter sig själva

Det amerikanska varumärket ”Simple shoes” har tillverkat skor av återvunnet material sedan starten 1991. I vår går man ett steg längre och lanserar en skokollektion vars sulor innehåller en organism som bland annat äter gummi. Mikroberna sägs förvandla sulorna till jord på 20 år, något som brukligt tar upp till 1 000 år, enligt företagets egen utsago. KA

 


RSS 2.0